Struggle4Bibles | Zoom!

Scholieren in actie voor Bijbels

‘Zo zou een sponsorloop altijd moeten zijn’, ‘Je mag overal overheen klimmen en vies worden’, ‘Ik heb een mooi schilderij kunnen maken over Gods liefde voor ons’. Zomaar een aantal enthousiaste reacties van jongeren die met hun school meededen aan Struggle4Bibles | zOOm!

Hindernisparcours

Struggle4Bibles | zOOm! is een sponsorproject van Bible League waarbij leerlingen een uitdagend Karin-Terlouw-Fotografie-Klein-39_newhindernisparcours afleggen. Een parcours waarbij ze niet zomaar rondjes rennen, maar onderweg hindernissen als touwbruggen, apenhang, daknet, schuin-schot e.d. overwinnen. Tijdens deze run dragen zij een rugzak waarin symbolisch alle bij elkaar gebrachte Bijbels en studiematerialen zitten. Op deze manier staan de leerlingen stil bij het mooie, maar tegelijk pittige werk dat evangelisten wereldwijd doen. Zij zijn dagelijks op pad met de prachtige boodschap van God, maar worden geconfronteerd met ‘hindernissen’ als bijvoorbeeld armoede, tegenwerking, vervolging en afwijzing van het Evangelie. Soms leggen ze grote afstanden af om mensen te bereiken. Meedoen aan Struggle4Bibles herinnert leerlingen aan de dagelijkse struggle van evangelisten. Nog belangrijker is dat zij, dankzij sponsors, anderen toegang geven tot het Evangelie van redding en genade!

Workshops

Behalve het hindernisparcours heeft Bible League de mogelijkheid uw leerlingen extra te enthousiasmeren voor IMG_7653_newde Bijbel. Wij bieden hiervoor een voorbereidend traject van workshops aan. Hiermee motiveren wij de jongeren daadwerkelijk in actie te komen. Onze workshopdocenten staan met de leerlingen stil bij een Bijbels thema. In overleg met de school worden de workshops en het thema gekozen. Daarbij kunnen evangelische-, gereformeerde-, reformatorische- of protestant-christelijke scholen hun eigen afweging maken.

 

 

Bent u enthousiast om Struggle4Bibles | zOOm! ook op uw school te (laten) organiseren? Stuurt u dan een mail naar struggle4bibles@bibleleague.nl.